CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Okrugli stol 2: Otvorimo obrazovanje

Friday, 20 November 2015
09:00 - 10:30

Elafiti 3

Inicijativa Europske komisije iz 2014. “Opening up education” fokusira se na inovativno poučavanje i učenje za sve kroz nove tehnologije i otvorene obrazovne sadržaje. U užem smislu pod otvorenim obrazovanjem podrazumijevamo kolektivno unapređenje obrazovanja kroz otvorene tehnologije, otvoreni sadržaj i otvoreno znanje, a u širem smislu organizacijske prakse i programske inicijative koje šire pristup obrazovanju koje se tradicionalno nudi kroz formalni obrazovni sustav.

Okrugli stol “Otvorimo obrazovanje” želi podići svijest obrazovne zajednice i ukazati na prednosti, ali i različite perspektive i otvorena pitanja koja se vežu uz ovaj fenomen. Također je cilj predstaviti primjere dobre prakse iz zemlje i inozemstva. Nadamo se da će krajnji rezultat biti snažnije uključivanje Hrvatske u postojeće inicijative, ali i pokretanje novih inicijativa i novih suradnji.

U prvom dijelu okruglog stola svaki panelist će imati prilike progovoriti o otvorenom obrazovanju iz svoje perspektive i prezentirati svoj primjer, a nakon toga će uslijediti diskusija u kojoj će, nadam se, aktivno sudjelovati i publika.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC