CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Upoznajte Prezi!

2. verzija
View File
pdf
196KB
prezentacija
View File
pdf
2.5MB

Na ovoj radionici polaznici će upoznati jedan ne baš posve nov, ali malo drugačiji alat za izradu prezentacija – Prezi. Prezi se koristi od 2009. godine i do danas ima preko 50 milijuna korisnika u cijelom svijetu. Riječ je o online programu za izradu prezentacija koji je na tržištu zastupljen u nekoliko inačica, a za nastavnike čija je e-mail adresa oblika ime.prezime@skole.hr ponuđena je inačica Edu Enjoy potpuno besplatna.
U uvodnom dijelu radionice polaznici će pogledati nekoliko primjera Prezi prezentacija, gdje će poseban naglasak biti na specifičnostima Prezija kao što su zumiranje, rotacija i animiranje sadržaja te načinu kretanja kroz prezentaciju. Nakon toga slijedi otvaranje i registracija korisničkog računa te izrada prvog Prezija uz pomoć predavača. U sklopu izrade prvog Prezija polaznici će naučiti kako umetnuti tekst, sliku ili videozapis u prezentaciju, kako animirati sadržaje u okvirima, kako prilagoditi pozadinu, kako prikazati prezentaciju u online i offline okruženju te kako je ispisati u PDF formatu. Za sve zagovornike PowerPointa važno je naglasiti da je u Prezi moguće umetnuti sve postojeće prezentacije napravljene u PowerPointu. U sklopu radionice polaznici će dobiti i tiskane materijale kako bi im se olakšalo snalaženje i rad u novoj aplikaciji.
Radionica bi se trebala održati u računaloj učionici s maksimalno 14 polaznika. Za svakog polaznika potrebno je osigurati jedno računalo. Posebnih hardverskih ili softverskih zahtjeva na računalo nema osim neophodne veze na Internet.
Radionica je namijenjena učiteljima i nastavnicima iz osnovnih i srednjih škola. Za pohađanje radionice potrebne su osnovne vještine uporabe računala.

Autor(i):

Snježana Matić    
Strukovna škola Sisak
Hrvatska

Rođena sam u Sisku, 18. travnja 1973. Prirodoslovno matematički fakultet, smjer profesor matematike i informatike završila sam u Zagrebu. Prvo radno mjesto nakon završenog fakulteta bilo je mjesto nastavnika matematike u Obrtničkoj školi Sisak. Sad radim u Strukovnoj školi Sisak, riječ je o istoj školi kojoj smo prije tri godine promijenili ime. Osim imena, škola je mijenjala i programe tako da smo uz trogodišnje programe uveli i četverogodišnje. Te promjene odražavale su se i u mojim zaduženjima, tako da sam predavala različite predmete - od Matematike u struci i Osnova informatike do Crtanja u AutoCAD-u. Škola vrlo veliku pažnju posvećuje tehničkoj opremljenosti učionica i usavršavanju nastavnika, tako da sam sličnu radionicu već održala svojim kolega. Također sam sudjelovala u timu nastavnika zaduženih za prijavu za sudjelovanje u Pilot projektu e - škole. No, na našu žalost nismo odabrani u ovom krugu.
Zašto Prezi?
Sjećam se svog prvog stručnog skupa i trenutka kada je predavač pokrenuo svoju ppt prezentaciju. Moja prijateljica i ja ostale smo zatečene viđenim, poslije smo to stalno komentirale i razmišljale o tome koliko je truda i koliko znanja potrebno za izvesti nešto takvo. Petnaestak godina poslije u Zagrebu na CUC 2013 prvi sam put vidjela prezentaciju napravljenu u Preziju. Kako godine ipak nose neko iskustvo, pomislila sam kako se ovdje radi o vrlo dobroj aplikaciji. Nadam se da će kroz prisustvovanje radionici i ono što na njoj nauče, polaznici biti zadovoljni i naučeno primjenjivati u svojoj nastavi.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC