CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Projektna nastava i suradnja u europskom kontekstu (eTwinning i Erasmus+)

2. verzija
View File
pdf
357KB
prezentacija
View File
pdf
1.7MB

Sadržaj radionice podijeljen je na dva dijela. Prvi dio uključuje upoznavanje s mogućnostima eTwinninga i korištenje portala www.etwinning.net za realizaciju međunarodnih projekata. Polaznici radionice će se upoznati s mogućnostima umrežavanja s ostalim korisnicima putem Radne površine (eTwinning Desktopa) i provedbom virtualnog projekta putem TwinSpacea. Autorice radionice unaprijed će zadati temu projekta i pripremiti TwinSpace za korištenje i objavu sadržaja u projektu. Tema eTwinning projekta bit će u skladu s prioritetima programa Erasmus+ za sljedeću natječajnu godinu.
U drugom dijelu polaznici će se upoznati s općenitim mogućnostima u okviru programa Erasmus+ te će s obzirom na temu eTwinning projekta, zadanog u prvom dijelu radionice razraditi nacrt KA2 strateškog partnerstva. Razmotrit će mogućnosti suradnje s drugim ustanovama te osmisliti aktivnosti u skladu sa zadanom temom i ciljevima.
Polaznici će naučiti kako u svoj svakodnevni rad uspješno uvesti nove tehnologije i međunarodnu suradnju. Tijekom rada, voditelji će pružati pomoć polaznicima pri svakom koraku, te će jasno prikazati očekivane rezultate svakog pojedinog koraka. Polaznici će na taj način moći pratiti svoj napredak tijekom radionice. Nakon uspješnog izvršenja pojedinog koraka, polaznici će prijeći na sljedeći. Na kraju radionice, bit će osigurano vrijeme za pitanja polaznika i diskusiju o projektima koje žele pokrenuti. Voditelji će također provesti online evaluaciju radionice.

Autor(i):

Ana Perišić    
Agencija za mobilnost i programe EU
Hrvatska

Ana Perišić rođena je 1983. u Splitu.
Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjerove Engleski jezik i književnost, Češki jezik i književnost i Muzeologiju. Trenutno radi kao savjetnica u Odjelu za opće obrazovanje u kojem je zadužena za vođenje projekata korisnika iz vrtića te osnovnih i srednjih škola.

Tea Režek    
Agencija za mobilnost i programe EU
Hrvatska

Tea Režek rođena je 1980. godine u Sisku.
Diplomirala je sociologiju i španjolski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije kao stručna suradnica u Odjelu za opće obrazovanje, a na poslovima koordinacije programa eTwinning.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC