CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Thinglink u svim nastavnim predmetima

2. verzija
View File
docx
15KB
prezentacija
View File
pptx
7.1MB

Radionica je namijenjena svim profesorima i edukatorima koji žele povećati digitalnu pismenost i kreativnost kod sebe i svojih učenika te time razvijati kompetencije za 21. stoljeće.
Potrebna predznanja su osnovno znanje korištenja računala i pretraživanja interneta.
Thinglink je besplatan web 2.0 alat s širokom primjenom u svim nastavnim predmetima osnovnih i srednjih škola te eTwinning projektima.
Alat je vrlo jednostavan za korištenje i ovom radionicom želimo pokazati gotove primjere, njihovu primjenu te uputiti sudionike da sami izrade svoj thinglink uradak za bilo koji nastavni predmet.
Planirani ishodi radionice:
o Upoznati se s kompetencijama za 21. stoljeće
o Upoznati se s web 2.0 alatom Thinglink koji je dostupan na internetu, Apple i Android tabletima i mobilnim uređajima
o Vidjeti gotove uratke u Thinglinku primjenjive u informatici, prirodoslovlju (biologija, fizika), geografiji, povijesti…
o Vidjeti primjenu Thinglinka u etwinning projektima
o Analizirati i evaluirati nekoliko primjera gotovih uradaka
o Osmisliti i napraviti jedan uradak u Thinglinku
o Međusobno dijeljenje primjera dobre prakse
o Uvidjeti primjenu ovog web 2.0 alata u različitim nastavnim predmetima i multidisciplinarno u obrazovnom procesu

Autor(i):

Danijela Takač    
OŠ Pantovčak
Hrvatska

Rođena sam 1980. godine u Osijeku gdje sam diplomirala na Odjelu za fiziku. Profesor sam fizike i tehničke kulture s informatikom. Položila sam ispit za eksperta metodologije za novi Hrvatski Kvalifikacijski Okvir. Ove godine proglašena sam Universe Awareness ambasadorom za Republiku Hrvatsku.
Radila sam na Katedri za fiziku Medicinskog fakulteta u Rijeci, te u srednjim i osnovnim školama u Zagrebu. Od 2008. predajem fiziku, tehničku kulturu i astronomiju u OŠ Pantovčak. Koordinator sam 3 međunarodna projekta za promicanje ICTa i STEMa (prirodoslovlja) u školama, suradnju industrije i škola, te ekologiju i građanski odgoj. Autor sam 5 udžbenika, zbirki i radnih bilježnica iz fizike za srednju školu, te recenzent udžbenika za osnovnu školu. Redovito se educiram u sklopu European Schoolnet Akademije, a moja velika ljubav je astronomija. Područje mojeg profesionalnog interesa su uvođenje ICTa u učionice, PBL, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola. Veliko iskustvo u PBL učenju mojim učenicima donijelo je 7 prvih i 3 druga mjesta na državnim natjecanjima iz astronomije, te sudjelovanja na državnoj smotri radova iz fizike i tehničke kulture. Pilot sam učitelj GoLab projekta, međunarodni koordinator Erasmus + KA2 projekta i želim svoje primjere dobre prakse podijeliti s drugima.…

Sandra Ivković    
OŠ Vjenceslava Novaka
Hrvatska

Rođena sam 1982. godine u Varešu. Diplomirala sam u Osijeku na Odjelu za fiziku, smjer fizika i politehnika. Profesor sam fizike, tehničke kulture, informatike i astronomije u OŠ Vjenceslava Novaka, gdje radim od 2006. godine.
2014. godine promovirana sam u zvanje učitelj mentor. Položila sam ispit za eksperta metodologije za novi Hrvatski Kvalifikacijski Okvir. Ove godine proglašena sam Universe Awareness deputy ambasadorom za Hrvatsku.
Koordinator sam više međunarodnih projekta za promicanje STEMa u školama, suradnju industrije i škole, te ekologiju i građanski odgoj. Autor sam više metodičkih materijala za nastavu fizike i tehničke kulture u osnovnim školama. Redovito se educiram u sklopu European Schoolnet Akademije.
Područje mojeg profesionalnog interesa su uvođenje ICTa u učionice, project based learning, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola. Pilot sam učitelj GoLab projekta i želim svoje primjere dobre prakse podijeliti s drugima.…

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC