CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Primjena sustava digitalnih igara u razrednoj nastavi

2. verzija
View File
docx
1.1MB
prezentacija
View File
pdf
2.2MB

Na radionici će biti predstavljen norveški višestruko nagrađivani sustav digitalnih igara za učenje za predškolski i školski uzrast: Salaby (razredna nastava i 5-7 razred) i njegovu slovensku inačicu-¬Lilibi. Navedeni sustav digitalnih igara za učenje je u Norveškoj u samo godinu dana počelo primjenjivati više od 70% učitelja razredne nastave, neovisno o tome kojim drugim sredstvima (tiskanim i digitalnim) se koriste za nastavu. Biti će prikazani video intervjui s učiteljima u kojima će se oni osvrnuti na uporabu navedenih igara u nastavi, reakcije učenika, roditelja, svoja razmišljanja i iskustva i slično.
Polaznici će dobiti pristupne podatke i sami isprobati sve funkcionalnosti i područja koje sustav pokriva (materinski jezik, matematika, engleski, priroda i društvo, glazbeni, umjetnost, hrana i zdravlje, tjelesni odgoj, građanski odgoj).
Imat će priliku vidjeti kako sustav izgleda kada mu se pristupa kao učenik i koje funkcionalnosti ima kada mu se pristupa kao nastavnik. Moći će i pristupiti i vidjeti razlike u norveškoj i slovenskoj inačici sustava i usporediti s drugim sustavima za digitalne igre kao što je npr. Zondle, koji je kod nas najzastupljeniji u uporabi.
Nakon praktičnog iskustva, održat će se diskusija o mogućoj uporabi sličnog sustava digitalnih igara u Hrvatskoj- koje su pozitivne, koje eventualno negativne strane, postoje li prepreke za korištenje, ako da- koje i slično.

Autor(i):

Mirta Ambruš Maršić    
Profil Klett
Hrvatska

Mirta Ambruš Maršić je voditelj odjela za digitalno izdavaštvo u izdavačkoj kući Profil Klett, od samog formiranja tog odjela. Strastveno prati nove trendove, inovativna rješenja i sustave u području digitalnog izdavaštva i digitalnih okružja za učenje.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC