CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Radionica robotike

2. verzija
View File
doc
30KB
prezentacija
View File
pdf
1.3MB

Održati će se kratka prezentacija o Arduino tehnologiji, raznim senzorima koji se koriste u DIY projektima i rezultatima koji su postignuti u Dubrovniku održavanjem radionica robotike za osnovnu i srednju školu. Nakon prezentacije slijedi praktični dio – demonstracija spajanja i čitanja informacija sa različitih senzora koristeći Arduino UNO mikrokontroler. Polaznici će naučiti kontrolirati LED-ice, koristiti infra-crvene i ultra-zvučne senzore za mjerenje udaljenosti, foto-otpornike za detekciju svjetla, sklopke, detektore vibracija, senzore vlage. Svaki polaznik će imati priliku napraviti neki Arduino uređaj spajanjem svih komponenti i programiranjem funkcionalnosti mikrokontrolera na računalu, u programu Arduino IDE, uz uputstva mentora.

Autor(i):

Dubravko Jakovljević    
Informatički klub Futura

Dubravko Jakovljević je mentor u Centru robotike Informatičkog kluba Futura. Od 2015. godine zaposlen je u startup tvrtki Universal Industries d.o.o., gdje se bavi Arduino tehologijom i biologijom. Student je preddiplomskog studija akvakulture na Sveučilištu u Dubrovniku.

Nikša Vlahušić    
Informatički klub Futura
Hrvatska

Nikša Vlahušić je dopresjednik i voditelj Centra robotike Informatičkog kluba Futura. Od 2015. godine zaposlen je u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji, na koordinaciji Smart City projekata. Završio je diplomski studij računarstva na FESB-u u Splitu. Ima dugogodišnje iskustvo u programiranju mobilnih aplikacija i Arduino open-hardware-u.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC