CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Digitalne priče u nastavi stranih jezika i SAMR model

2. verzija
View File
docx
14KB
prezentacija
View File
pdf
6.2MB

Integracija novih tehnologija u nastavu predstavlja izazov na više razina, a nastavnicima pri tome može pomoći SAMR (Substitution, Augmentation, Modification i Redefinition) model dr. Puentedure, te im pružiti okvir za odabir najboljih alata. Na radionici ćemo zajedno izučiti osnove SAMR modela, te detaljno prikazati i razraditi nekoliko alata pogodnih za izradu digitalnih priča, projekata i postera u nastavi stranih jezika, ali također i drugih predmeta. Preduvjet sudjelovanja na radionici su osnovne informatičke vještine, odnosno razina engleskog jezika dovoljna za rad s web 2.0 alatima. Radionica je namijenjena svim nastavnicima, a osobito nastavnicima stranih jezika koji žele integrirati tehnologiju u svakodnevnu nastavu, te istovremeno osvijestiti, pedagošku razinu korištenih alata. Nakon pohađanja radionice polaznici će moći aktivno i samostalno koristiti sljedeće alate za izradu digitalinih priča i projekata, odnosno postera: Storybird i Classtools.net. Upoznavši SAMR model polaznici dobivaju temelje koji im nadalje mogu poslužiti kao okvir za odabir edukacijskih alata i njihovo pravilno integriranje u nastavu.

Autor(i):

Irena Sinovčić Trumbić    
iGlobe
Hrvatska

Profesor engleskog i španjolskog jezika, direktor iGlobe škole stranih jezika bazirane na uporabi mobilne tehnologije u nastavi stranih jezika.

Magda Pašalić    
Ekonomski fakultet Split
Hrvatska

Profesor engleskog i njemačkog jezika, magistar znanosti iz područja glotodidaktike, viši predavač za engleski jezik na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC