CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

BookWidgets – interaktivno učenje

2. verzija
View File
docx
18KB
prezentacija
View File
pptx
1.8MB

BookWidgets – interaktivno učenje
Radionica je namijenjena svim profesorima i edukatorima koji žele povećati digitalnu pismenost i kreativnost kod sebe i svojih učenika te time razvijati kompetencije za 21. stoljeće.
BookWidgets idealan je alat za interaktivno učenje. Pomaže učiteljima kreirati različite vježbe i forme ovisno o sadržaju koje se mogu podijeliti s učenicima samo jednim klikom i automatski ocijeniti.
Potrebna predznanja su osnovno znanje korištenja računala i pretraživanja interneta.
Svrha radionice je upoznati polaznike s alatom BookWidgets, omogućiti polaznicama da brzo kreiraju interaktivne vježbe za nastavu, prilagođene potrebama svojih učenika, interesa i vještina u samo nekoliko minuta.
Na radionici polaznici će se upoznati s alatom BookWidgets , njegovom svrhom, primjenom i obrazovnim potencijalom. Polaznici će dobiti primjere nekoliko gotovih uradaka te će samostalno kreirati nove interaktivne sadržaje. Naučit će kreirane sadržaje dijeliti, poboljšati dodatnim mogućnostima koji omogućavaju ocjenjivanje i evaluaciju kod učenika, praćenje napretka učenja, pružanje povratnih informacija … Alatom BookWidgets moguće je izraditi: testove, upitnike, kvizove, memorijske kartice, igrice, video isječke, STEM simulacije…

Autor(i):

Sandra Ivković    
Osnovna škola Vjenceslava Novaka
Hrvatska

Rođena sam 1982. godine u Varešu. Diplomirala sam u Osijeku na Odjelu za fiziku, smjer fizika i politehnika. Profesor sam fizike, tehničke kulture, informatike i astronomije u OŠ Vjenceslava Novaka, gdje radim od 2006. godine.
2014. godine promovirana sam u zvanje učitelj mentor. Položila sam ispit za eksperta metodologije za novi Hrvatski Kvalifikacijski Okvir. Ove godine proglašena sam Universe Awareness deputy ambasadorom za Hrvatsku.
Koordinator sam više međunarodnih projekta za promicanje STEMa u školama, suradnju industrije i škole, te ekologiju i građanski odgoj. Autor sam više metodičkih materijala za nastavu fizike i tehničke kulture u osnovnim školama. Redovito se educiram u sklopu European Schoolnet Akademije.
Područje mojeg profesionalnog interesa su uvođenje ICTa u učionice, project based learning, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola. Pilot sam učitelj GoLab projekta i želim svoje primjere dobre prakse podijeliti s drugima.

Danijela Takač    
Osnovna škola Pantovčak
Hrvatska

Rođena sam 03.11. 1980. godine u Osijeku gdje sam diplomirala na Odjelu za fiziku. Profesor sam fizike i tehničke kulture s informatikom. Položila sam ispit za eksperta metodologije za novi Hrvatski Kvalifikacijski Okvir. Ove godine proglašena sam Universe Awareness ambasadorom za Republiku Hrvatsku.
Radila sam na Katedri za fiziku Medicinskog fakulteta u Rijeci, te u srednjim i osnovnim školama u Zagrebu. Od 2008. predajem fiziku, tehničku kulturu i astronomiju u OŠ Pantovčak. Koordinator sam 3 međunarodna projekta za promicanje ICTa i STEMa (prirodoslovlja) u školama, suradnju industrije i škola, te ekologiju i građanski odgoj. Autor sam 5 udžbenika, zbirki i radnih bilježnica iz fizike za srednju školu, te recenzent udžbenika za osnovnu školu. Redovito se educiram u sklopu European Schoolnet Akademije, a moja velika ljubav je astronomija. Područje mojeg profesionalnog interesa su uvođenje ICTa u učionice, PBL, razvoj ključnih kompetencija za 21. stoljeće kod učenika i međunarodna suradnja škola. Veliko iskustvo u PBL učenju mojim učenicima donijelo je 7 prvih i 3 druga mjesta na državnim natjecanjima iz astronomije, te sudjelovanja na državnoj smotri radova iz fizike i tehničke kulture. Pilot sam učitelj GoLab projekta, međunarodni koordinator Erasmus + KA2 projekta i želim svoje primjere dobre prakse podijeliti s drugima.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC