CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Prihvaćenost e-Dnevnika

2. verzija
View File
pdf
318KB
prezentacija
View File
pptx
1.6MB

Škole u RH počele su uvoditi e-Dnevnike vrlo sramežljivo, s jednim razredom ili područnom školom. Je li tome uzrok “strah od promjene“, nedovoljna digitalna infrastruktura ili nedostatak financija, ne znam .
No,“Tko hoće nađe način, a tko neće nađe izliku.“ Tako sam i ja prije dvije i pol godine osluškivala bilo svog kolektiva. Smatrala sam kako smo zreli za ovaj korak i prijavila školu u projekt te pronašla način kako nabaviti svu potrebnu digitalnu infrastrukturu.
Uveli smo e-Dnevnik u sve razredne odjele i sve područne škole. Dvije godine radimo u tom sustavu te je stoga bilo važno istražiti mišljenje svih dionika o korisnosti sustava. Anketirali smo sve članove Učiteljskog vijeća, Vijeća učenika i Vijeća roditelja na kraju svake školske godine i usporedili dobivene rezultate. Većinom svi podupiru uvođenje e-Dnevnika kao pozitivnu promjenu. Ocjenjivanje je postalo objektivnije, a individualni razgovori na primanjima usmjereniji na vladanje ili konkretno svladavanje poteškoće u učenju. Nakon edukacija digitalne kompetencije učitelja postale su veće. Svi bi preporučili uvođenje e-Dnevnika drugim školama. Rizik uvođenja se isplatio.
Ove pozitivne promjene zaživjet će u cijelosti kada se program e-Dnevnika nadogradi te omogući pokrivenost nastave i u posebnom te umjetničkom programu koje škole također redovito provode.

Autor(i):

Olivela Franko    
OŠ Maria Martinolića
Hrvatska

Rođena sam 11.12.1966.u Raši. U Labinu sam završila osnovnu i srednju pedagošku školu te stekla naziv suradnik u razrednoj nastavi. 1988. godine završila sam u Rijeci na Pedagoškom fakultetu smjer razredna nastava i stekla naziv nastavnik razredne nastave.
Iste godine zapošljavam se u ovoj školi kao učiteljica na PŠ Ilovik radeći u kombinaciji nižih i viših razreda. Godinu dana kasnije premještena sam u matičnu školu u čisti razredni odjel te sam izvela 5 generacija učenika. 2000. godine završila sam izvanredni studij razredne nastave na Visokoj učiteljskoj školi u Rijeci i stekla naziv diplomirani učitelj razredne nastave.
Tijekom ovih godina u OŠ Maria Martinolića bila sam voditelj smjene, član školskog odbora,voditelj stručnog aktiva te prvi županijski voditelj učitelja razredne nastave za Cres i Lošinj. Vodila sam dramsku i recitatorsku grupu te s istom učestvovala na raznim priredbama u gradu, na županijskim i državnom natjecanju u Zadru te smotri u Čakovcu.
Jedna sam od inicijatora i autora programa produženog boravka za Mali Lošinj.
Od 16.1.2006.,prvog dana preseljenja u novu zgradu matične škole, obnašam dužnost ravnateljice škole.
Izvan ustanove aktivan sam član lokalne zajednice .Obnašam dužnost tajnice Društva naša djeca ogranak Mali Lošinj,član sam nadzornog odbora Matice Hrvatske ogranak Mali Lošinj.
Udana sam i majka devetnaestogodišnjeg sina.
Tijekom proteklih godina i mandata ravnatelja permanentno sam se stručno usavršavala kako bih ulogu poslovodnog i stručnog voditelja škole odradila odgovorno i na dobrobit učenika, djelatnika , roditelja i lokalne zajednice.

Rafaela Kuljanić    
OŠ Maria Martinolića
Hrvatska

Rođena sam 24.4.1975.u Rijeci. U Malom Lošinju sam završila osnovnu školu i opću gimnaziju. 1999. godine diplomirala sam u Rijeci na Filozofskom fakultetu smjer razredna nastava i stekla naziv učiteljica.
Iste godine zapošljavam se u ovoj školi kao učiteljica razredne nastave. Od prošle godine mi je priznato preimenovanje u magistra primarnog obrazovanja.
Tijekom ovih godina u OŠ Maria Martinolića bila sam voditelj stručnog aktiva , a trenutno sam županijski voditelj stručnog vijeća učitelja razredne nastave za Cres i Lošinj.
Jedna sam od inicijatora i autora programa produženog boravka za Mali Lošinj koji od prije dvije godine postupno prelazi u cjelodnevni odgojno-obrazovni rad.
Udana sam i majka četvero djece (14, 12, 7 i 4 godine).
Tijekom 16 godina rada u nastavi permanentno se stručno usavršavam
kako bih bila stručnija u svom radu na dobrobit učenika, roditelja, kolega i cijele zajednice.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC