CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Multimedija u edukaciji elektrotehnike i strojarstva

2. verzija
View File
pdf
613KB
prezentacija
View File
pptx
4.9MB

Multimedijski sadržaji pružaju učinkovitije metode od tradicionalnih nastavnih pristupa, poput udžbenika, predavanja i laboratorijskih vježbi u edukaciji strukovnih predmeta iz područja elektrotehnike i strojarstva. Računalo proširuje nastavne sadržaje kroz uporabu interaktivnih simulacija, vježbi i zadataka, te daje mogućnosti za automatsko samostalno ispitivanje.
Nove tehnologije primjenjuju se za poboljšanje izvođenja predavanja pri čemu se koriste prezentacije i nastavni filmovi sa snimljenim eksperimentima koje pružaju razne zbirke multimedijskih sadržaja. Predavanja i vježbe napisani u elektroničkom obliku omogućuju učenicima nadoknaditi propušteno predavanje ili vježbe. U radu su uz zbirke multimedije navedeni besplatni programi za dizajniranje elektroničkih pločica i projektiranje elektroničkih shema te opisana primjena modela i simulacija. Posebna pažnja dana je online tečajevima koji su korisni za učenike kao i polaznike obrazovanja odraslih. Oni motiviraju kod polaznika interes za učenje, poboljšavaju razumijevanje sadržaja, dubinu učenja, razvijaju svijest o problemima u učenju.
Primijenjena informacijsko–komunikacijska tehnologija je nadopuna klasičnom načinu poučavanja. Učenicima se pokušava približiti internet kao medij za pronalazak informacija bez kojeg oni kao budući mladi tehničari i inženjeri ne mogu napredovati, odnosno pratiti sve veće zahtjeve koje pred njih stavljaju nove tehnologije.

Autor(i):

Marina Mirković    
Tehnička škola Požega
Hrvatska

Rođena sam 1967. godine u Požegi. Nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu, djelatnica sam Tehničke škole u Požegi gdje radim kao profesor savjetnik računalstva.

Tajnica sam Udruge informatičara Požeško-slavonske županije, kao i Zajednice tehničke kulture Požeško-slavonske županije. U Tehničkoj školi od 1994. godine vodim informatičku grupu. Učenicima sam bila mentor na brojnim natjecanjima među kojima su: međunarodno natjecanje iz informatike koje organizira Američki savez za računalne znanosti (ACSL), europsko natjecanje “Join Multimedia” čiji je organizator tvrtka Siemens, te natjecanje Opisujemo sustave u organizaciji Hrvatskog interdisciplinarnog društva.

Ovlašteni sam ECDL mentor i ispitivač. Završila sam CARNetovu E-learning akademiju, smjer E-learning management.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC