CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

EduCards - Proširena stvarnost u učenju

2. verzija
View File
pdf
539KB
prezentacija
View File
pptx
316KB

Pravo na obrazovanje jedno je od temeljnih ljudskih prava, no unatoč tome samo 10% slijepih i slabovidnih osoba u SAD-u je pismeno. Slijedom te činjenice stvoreno je rješenje koje navedenoj populaciji može olakšati proces učenja slova. Interaktivna računalna aplikacija koja kroz igre i vježbe, pomoću web kamere, provjerava slova koja korisnik pokazuje. Prednost takvog pristupa učenju je što je zanimljiv i privlačan djeci, a ujedno pristupačan slijepim, slabovidnim i gluhim osobama. Aplikacija je osmišljena da kroz univerzalan dizajn pomaže djeci u integraciji učiti slova, brojeve, brajevo pismo i znakovni jezik. Također važan aspekt aplikacije je pristupačna cijena izrade svih potrebnih dijelova za korištenje iste.

Autor(i):

Kristijan Vulinović    
Hrvatska udruga za promicanje i razvoj tiflotehnike
Hrvatska

Rođen sam u Rijeci 1995. godine. Student sam prve godine fakulteta elektrotehnike i računarstva sveučilišta u Zagrebu. Sa programiranjem sam se prvi put susreo u 6. razredu osnovne škole kroz tečaj programiranja u Centru Tehničke Kulture Rijeka. Od tada sam nastavio učiti i unaprijeđivati svoja znanja, a sudjelovao sam i na brojnim natjecanjima, od čega bih istaknuo osvojeno 4. mjesto na državnom natjecanju u 4. razredu srednje škole te sudjelovanje na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi iste godine. Svoje znanje sam također potvrdio i stjecanjem ECDL diploma i Microsoft certifikata MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist) za Windows 7 i MTA (Microsoft Techonogly Associate) za Software development. Dodatna znanja i iskustva stekao sam kroz volonterski rad na raznim projektima, te kroz predavanja na radionicama programiranja u Centru Tehničke kulture i Kampu mladih informatičara na Krku.

Dino Ilić    
Hrvatska udruga za promicanje i razvoj tiflotehnike
Hrvatska

Student sam prve godine tehničkog fakulteta u Rijeci smjera računarstvo. Programiranjem se bavim od osnovne škole te sam kroz sudjelovanja na brojnim natjecanjima i projektima ostvario značajne osobne uspjehe i sakupio mnoga znanja koja su mi pomogla u daljnjem obrazovanju. Od tih sudjelovanja istaknuo bih državno natjecanje na kojem sam osvojio 3. mjesto u kategoriji osnova informatike te sudjelovanje na otvorenoj smotri radova gdje sam, zajedno s kolegama, predstavio aplikaciju o Rijeci. Zadnjih godina srednjškolskog obrazovanja volontirao sam u Centru tehničke kulture kao voditelj radionica programiranja za mlade informatičare što sam nastavio i kroz visokoškolsko obrazovanje. Osim formalnog obrazovanja, posjedujem i Microsoftove certifikate MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist) i MTA (Microsoft Technology Associate) za Operating Sytems i Networking te ECDL diplome. Također sam sudjelovao na kampu mladih informatičara u Krapini kao predavač.

Nikola Glibo    
Hrvatska udruga za promicanje i razvoj tiflotehnike
Hrvatska

Rođen sam 1.2.1978. te sam trenutno predsjednik udruge HUPRT gdje sam ujedno zaposlen na poslovima administratora, vođenja ureda i provođenju i osmišljavanju novih projekata na područjima novih tehnologija i osoba s invaliditetom. Imam položene certifikate za sistemskog i mrežnog administratora – specijalistu (MCSA) te ECDL ispitivača. U svom djelovanju na područjima novih tehnologija i unaprijeđenju života osoba s invaliditetom, sudjelovao sam na raznim konferencijama i projektima. Kroz svoj rad u udruzi HUPRT bio sam voditelj raznim projektima za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, te se kroz svoj rad zalažem za uvođenje novih tehnologija u svakodnevni život osoba s invaliditetom. Također bio sam jedan od izlagača na relevantnim međunarodnim konferencijama kao što su „International Conference on Higher Education and Disability“ u Insbrucku i „International Conference on Computers Helping People with Special Needs“ u Parizu. Od 2013. godine sam Nacionalni koordinator za ICC (The International Camp on Communication and Computers).

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC