CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Jednostavna sigurnost

prezentacija
View File
pptx
1.6MB

Radionica je namijenjena svima koji su zainteresirani za povećanje vlastite i poslovne računalne sigurnosti korištenjem alata za upravljanje lozinkama.

Polaznici moraju poznavati osnove rada na računalu. Prethodno stečena znanja vezana uz alate nisu potrebna.

Polaznici radionice biti će sposobni koristiti alat za upravljanje lozinkama te će korištenjem jednog alata moći koristiti samo jednu lozinku kao ulaznu za sve ostale. Upoznati će dobre i loše strane korištenja alata za upravljanje lozinkama te će moći na siguran i jednostavan način izraditi nove i obnoviti stare lozinke.

Metode koje će se koristiti: Predavanje, Prezentacija s predavačkog računala, ind. rad polaznika uz korištenje računala

Sadržaj radionice:
Od neovlaštenog pristupa do zlonamjernih manipulacija, prijetnje koje postoje pri spremanju ili slanju elektroničkih podataka su u porastu. Iz tog razloga, sve je veći značaj sigurnosti podataka. Prijavljujete se na e-poštu, Facebook, E-bay i sve ostale servise koji zahtijevaju lozinke, sjetite se i onih s posla ili škole, koliki je broj lozinki koje bi trebali pamtiti ili spremiti? Koji je broj lozinki o kojima i drugi ovise? Koristite li samo par pamtljivih sličnih lozinki, zapisali ste ih i spremili na "sigurno mjesto" ili možda koristite tekstualnu datoteku kako bi pratili lozinke. Ova radionica bi vas kroz jednostavan program za pamćenje lozinki, otvorenog koda, KeePass trebala uvesti u jednostavan svijet korištenja svih servisa kod kojih su vam potrebne lozinke (na poslu, u školi i privatno). Također, radionica će vam otkriti neke specifične aplikacije na tržištu i izdvojiti one koji su dobar ili loš pogodak u mogućnostima i sigurnosti.

Autor(i):

Irena Weigand    
Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" Zagreb
Hrvatska

Irena Weigand rođ. 22.10.1984. u Zagrebu gdje završavam Učiteljski fakultet 2008. S iskustvom iz privatnog sektora, od upravljanja vlastitom školom do rada u vodećim informatičkim školama (Algebra, IT centar...) zaposlila sam se u Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u Zagrebu gdje i sada radim kao profesorica informatike i računalstva u osnovnoj i srednjoj školi s djecom posebnih potreba. Tijekom rada u informatičkim centrima stekla sam ECDL expert diplomu i radila kao ECDL mentor i ispitivač. Sudjelovala sam u brojnim aktivnostima vezanim uz ICT obuku nastavnika. Radila sam na međunarodnim projektima kao suradnik i voditelj projekta. Također se bavim brojnim aktivnostima "izvan mreže" gdje planinarim, penjem, jedrim i uživam u prirodi.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC