CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

CARNet u projektu „Assessment of Transversal Skills 2020"

prezentacija
View File
pdf
1.1MB

Od 1. ožujka 2015. godine CARNet sudjeluje u projektu Assessment of Transversal Skills 2020. To je jedan od samo nekoliko Erasmus+ projekata usmjerenih na obrazovne reforme koji su započeti u 2015. godine i trajat će tri godine. Takvi bi projekti trebali rezultirati prijedlozima reformi koje bi se provodile na nacionalnoj razini u državama sudionicama u projektima, kao i preporukama za ostale članice EU. Projekt ATS2020 bavit će se stjecanjem i ocjenjivanjem kompetencija koje bismo mogli nazvati generičkima i koje su hrvatskim Okvirnom nacionalnom kurikulumu smještene u međupredmetne teme, a to su informacijska pismenost, spremnost na suradnju, komunikacijske kompetencije, samostalno učenje i druge. Trenutno ni jedna država u EU nema formuliranu politiku niti procedure ocjenjivanja takvih vještina, te se i ne zna do kojeg ih stupnja učenici svladavaju po završetku obrazovanja. U ovom radu bit će prezentirani dosadašnji rezultati projekta, tj. prijedlozi za načine poučavanja tih kompetencija, diskusija o ocjenjivanju kompetencija, kao i alati i tehnologije koji bi u tome mogli pomoći.

Autor(i):

Jasna Tingle    
CARNet
Hrvatska

Jasna Tingle zaposlena je u CARNetu od 1997. godine i uglavnom je uključena u projekte povezane s obrazovanjem CARNetovih korisnika. Kao voditeljica CARNetovog obrazovnog centra i E-learning akademije sudjelovala je u izradi i održavanju tečajeva predviđenih za online i tradicionalno izvođenje te u planiranju i organizaciji obrazovnih programa. Interes za primjenu suvremenih tehnologija u području obrazovanja Jasna je realizirala kao autorica članaka i urednica CARNetovog online časopisa Edupoint u vrijeme njegovog izlaženja, te kao predsjednica Programskog odbora konferencije CARNetovih korisnika 2011.-2013. godine. U trend cjeloživotnog obrazovanja uključuje se i vlastitim iskustvom te je 2007. godine završila online studij Master of Distance Education na Sveučilištu Athabasca u Kanadi, a posljednjih nekoliko godina je polaznica doktorskog studija Društvo znanja i prijenos informacija na Sveučilištu u Zadru.

Lucija Dejanović    
CARNet
Hrvatska

Lucija Dejanović završila je studij povijesti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Posljednje dvije godine suradnik je u CARNetovom Odjelu za podršku obrazovanju, a trenutno radi na projektu Assessment of transversal skills 2020. Područje njenog interesa je upotreba tehnologije u nastavi u svrhu razvoja međupredmetnih vještina.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC