CARNetova korisnička konferencija 2015

Cijeli program »

Provjera ranjivosti u CARNet mreži

prezentacija
View File
pdf
1.7MB

Cilj predavanja je upoznati prisutne s potencijalnim rizicima i prijetnjama koje mogu ugroziti informacijski sustav ustanove, te predstaviti uslugu sveobuhvatne provjere ranjivosti kao proaktivnu mjeru za sprječavanje mogućih šteta.

Računalna sigurnost važan je segment CARNetove djelatnosti. CARNet kao pružatelj internetskih usluga svojim korisnicima iz obrazovne, akademske i znanstvene zajednice, mora voditi računa o sigurnosti svojih usluga, servisa, ali i po potrebi upozoravati korisnike o ranjivostima njihovih sustava.

Usluga sveobuhvatne provjere ranjivosti koju je razvio CARNetov odjel za Nacionalni CERT daje svakoj ustanovi uvid u sigurnosno stanje računala i drugih uređaja dostupnih s interneta, odnosno izloženost ustanove prijetnjama s interneta, a sve s ciljem unapređenja sigurnosti mreže i mrežom dostupnih servisa i usluga.

Autor(i):

Marko Stanec    
CARNet

Marko Stanec radi u CARNetu kao inženjer za računalnu sigurnost, prvo u odjelu za računalnu sigurnost nakon čega prelazi u odjel za Nacionalni CERT. Bavi se obradom računalnih incidenata, te provjerom ranjivosti računalnih sustava. Sudionik EU vježbi obrane od kibernetičkih ugroza te sudjelovanje u radu Centra za sigurniji Internet.

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2013 Zakon Group LLC